Isak kan bli AIK-bingo igen: ”Fascinerande på många sätt”

Alexander Isak har en succésäsong i ryggen och uppges vara aktuell för större klubbar än Real Sociedad.
I dagarna skrev The Athletic om en utköpsklausul på 70 miljoner euro och starkt intresse från Arsenal.
Om en transfer i den storleksordningen äger rum kommer AIK få drygt tio miljoner kronor.

Annons

Efter 17 mål i La Liga är Alexander Isak inte bara ett intressant namn inför EM, han är även het på den europeiska marknaden. Nu skriver The Athletic att Arsenal är intresserade och att 70 miljoner euro är gränsen som köpande klubb ska matcha om de ska vara säkra på att Real Sociedad accepterar.

Om en sådan övergång skulle bli av, och priset isåfall matchar utköpsklausulen, tillfaller över en miljon euro i så kallad solidarietsersättning till AIK, som redan har gjort sig en hacka på 21-åringen.

AIK:s vd Björn Wesström – som var sportchef när Alexander Isak såldes till Dortmund 2017 – gläds åt framgångarna.
– Det är förstås jättebra, jättehärligt att det går så bra och att Alexander är verkar vara tillfreds med livet. Det är fascinerande på många sätt. Det var många som var kritiska till att han lämnade AIK så tidigt, men jag tror inte att han varit där han är idag om han inte tagit steget till Dortmund när han gjorde det, säger Wesström till Fotboll Sthlm.

Att nya pengar kan tillfalla AIK är också välkommet för en vd och klubbdirektör.
– Det ligger inte i våra händer och är ingenting som vi budgeterar med. Men det är klart att vi har diskuterat ett scenario där Alexander Isak eller Robin Quaison kan byta klubb i sommar.