Ingen publik på AIK:s matcher i höst: ”Beslutet ligger”

Regeringen tillåter 300 åskådare under hösten. En möjlighet som AIK inte väljer att använda då det fortsatt är “alla eller ingen” som gäller.
– Det är en bra signal att det händer någon, men vårt beslut ligger, säger Fredrik Söderberg, klubbens vice ordförande till Fotboll Sthlm. 

Annons

Under torsdagen meddelade Regeringen att man att en procentsats av den allsvenska publiken är välkomna tillbaka till matcherna under hösten.

Från och med den 1 november kommer det tillåtas att klubbarna har 300 sittande åskådare på sina matcher med en meters avstånd. AIK har under våren och sommaren stått fast vid sitt principbeslut att det är “alla eller ingen” som gäller vid deras matcher.

När Fotboll Sthlm når Fredrik Söderberg, vice ordförande, berättar han att beslutet kommer att stå kvar trots dagens besked från regeringen.
– Det är en bra signal att det händer något. Kapaciteten som nu är nere på 300 åskådare är dock för liten för att AIK ska ändra sitt beslut och börja selektera bland vår publik.

Så det blir ingen publik i höst på era matcher?
– Nej, inte efter de beslut som tagits hittills.

Hammarby och Djurgården väljer att lotta ut dessa platser, det är ingenting som ni vill göra?
– Nej, det här är ett beslut som ligger.

Hur stor kapacitet skulle krävas för att ni skulle ändra det beslutet?
– Ingen aning, det är något man får diskutera från situation till situation. Vi ges ny information hela tiden och vi får bara behandla det från rådande läge.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Här är duon som låg bakom AIK:s värvning av Mikael Lustig

LÄS MER: Från kris till formtopp – Fotboll Sthlm möter Henrik Jurelius

Annons