Här är duon som låg bakom AIK:s värvning av Mikael Lustig

Niklas Strömstedt och Steffo Törnquist. Det var den hemliga duon som finansierade AIK:s köp av Mikael Lustig avslöjar Expressen
– Jag och Niklas kallar oss numera för ”The Two Oligarchs” när vi lirar musik tillsammans, säger Steffo Törnquist till tidningen. 

Annons

När Mikael Lustig presenterades kom det fort ut att två hemliga finansiärer hade gått in och betalat spelarens sign on-bonus.

Nu avslöjar Expressen att de män som ligger bakom värvningen är den folkkära duon Niklas Strömstedt och Steffo Törnquist.
– Jag kan säga att jag hade två bevekelsegrunder till varför jag gjorde det. Nicke är ju hängiven AIK:are, med märket tatuerat på armen till och med, så är det ju inte för mig. Jag har ju blivit AIK:are när våra söner föddes med några månaders mellanrum och sedan har vi gått på matcher med sönerna, säger Törnquist.

Kontraktet med landslagsbacken skrevs till nästa sommar där Lustig enligt tidigare uppgifter enbart tjänar 3000 kronor i månaden under denna säsong.
– Jag brinner ju inte på samma sätt som Niklas, även om jag hejar på AIK. Sedan är ju min äldsta kompis Lennart Ekdal och han är ju pappa till Albin Ekdal som spelar med Mikael Lustig i landslaget. Och Albin säger att Lustig är en jäkla trevlig kille, säger Törnquist.

Foto: Bildbyrån

Annons