Inga nyförvärv i AIK utan försäljningar: ”Har ett ansvar”

AIK är i kris.
I ett öppet brev på klubbens hemsida skriver styrelsen att klubben inte kan värva några nya spelare utan att sälja nuvarande spelare.
”Styrelsen och ledningen ett ansvar att inte försätta klubben eller bolaget i en risk som skulle äventyra existensen”, skriver styrelsen. 

Annons

AIK har ett minst sagt tufft år. Samtidigt som coronapandemin gör att klubben förlorar miljontals kronor i publikintäkter är klubben bara några poäng från nedflyttningsstrecket i Allsvenskan. I ett öppet brev på klubbens hemsida kommenterar styrelsen och ledningen det allvarliga läget:

”Samtidigt som vi upplever svensk fotbolls största lågkonjunktur i modern tid har vi en högst allvarlig sportslig situation för vårt herrlag. AIK Fotbolls herrar hör hemma i Allsvenskan och ingen från vare sig styrelse, ledning eller sportslig organisation påstår någonting annat än att den platsen är i fara sett till resultatet efter att halva säsongen är spelad. Att degraderas från Allsvenskan skulle innebära stora ekonomiska konsekvenser för klubben”, står det.

Styrelsen kommenterar också eventuella nyförvärv under sommaren:
”Samtidigt har styrelse och ledning ett ansvar att inte försätta klubben eller Bolaget i en risk som skulle äventyra existensen av Bolaget. Precis som varje transferfönster behöver vi arbeta med truppsammansättningen – det är ett dagligt arbete för den sportsliga ledningen – men vi måste balansera det mot att klara av att hantera klubbens drift med de ekonomiska medel vi nu har. Därför behöver spelarförvärv finansieras i första hand via exempelvis spelarförsäljningar för att undvika att riskera Bolagets ekonomi.”

Klubben har i dagarna redan gjort sig av med Daniel Mushitu (utlånad till IF Karlstad fram till kontraktets slut) och Jasir Asani (ingen förlängning av låneavtalet). Det svenska transferfönstret är öppet till och med den 25 augusti.

Under torsdagen möter AIK Östersunds FK på Friends Arena och vill det sig riktigt illa kan laget ligga under nedflyttningsstrecket när omgång 15 summeras.

Foto: Bildbyrån

Annons