Henrik Jurelius får sparken från AIK: ”Behöver göra en förändring”

Henrik Jurelius dagar som sportchef i AIK är över. 

Det meddelar klubben på sin hemsida, som hänvisar till en utvärdering av den sportsliga verksamheten.

Annons

Under onsdagsmorgonen fick Henrik Jurelius sparken från jobbet som sportchef i AIK. Beslutet fattades av AIK:s styrelse, som skriver att avskedan “grundar sig i en utvärdering av den sportsliga verksamheten” på klubbens hemsida.
– Jag är tacksam för förtroendet och ansvaret som jag fått bära tillsammans med väldigt många kompetenta kollegor, ledare och spelare under mina år i AIK. Jag är även oerhört tacksam för allt stöd från min familj, vänner, kollegor och supportrar när det blåst kalla stormar, säger Henrik Jurelius till AIK Fotboll.

Henrik Jurelius kom till AIK våren 2020, under en säsong då AIK kämpade i tabellens nedre regioner. Som sportchef ledde Henrik Jurelius därefter AIK till att sluta tvåa och femma i Allsvenskan.
– Henrik Jurelius har varit en lojal medarbetare till AIK Fotboll i över tio års tid och hans arbete för klubben ska värderas högt. Vi har nu kommit till läget att vi behöver göra en förändring i ledarskapet av den sportsliga verksamheten för herrlaget och jag vill tacka Henrik för hans insatser för AIK Fotboll och på det sätt han representerat oss under sin långa tid i klubben, säger ordförande Robert Falck till AIK Fotboll.

Arbetet med att hitta en ny sportchef kommer inledas inom kort, skriver AIK. Tills en sådan är tillsatt kommer klubbens VD Manuel Lindberg agera tillförordnad sportchef.