Han pekas ut som AIK:s sportchef efter Björn Wesström

Björn Wesström blir ny klubbdirektör i AIK Fotboll.
Hans ersättare på sportchefsstolen ser ut att bli Henrik Jurelius, enligt Expressen.

Annons

Under onsdagkvällen blev det klart att Björn Wesström lämnar sin roll som sportchef för att bli ny klubbdirektör i AIK Fotboll.
Han blir dessutom VD för AIK Fotboll AB och tillträder sin nya tjänst under torsdagen.
– Vi är glada över att Björn Wesström valt att tacka ja till rollen som klubbdirektör i AIK Fotboll. Det har varit en process med både interna och externa alternativ och vi landade till slut i valet av Björn, säger AIK:s ordförande Robert Falk.

Enligt klubben hade ett antal personer själva sökt tjänsten och vissa hade blivit kontaktade. Valet landade till slut på den tidigare sportchefen.
– Vår bedömning är att Björn Wesström är rätt person. AIK Fotboll är en komplex verksamhet med många olika kravställare och en bred verksamhet – från flick- och pojklag till elit. Den samlade bedömningen är att Björn Wesström har den bredd i sitt ledarskap som krävs för den här rollen, säger styrelsen i ett gemensamt uttalande.

Från och med imorgon kommer Björn Wesström inte längre att vara sportchef för AIK. Istället påbörjas ett arbete med att hitta en ny sportchef, ett arbete som sköts av den nye klubbdirektören Wesström. Enligt Expressen ligger Henrik Jurelius bäst till för att få jobbet. 34-åringen har trots sin unga ålder haft ett flertal ledarroller inom klubben. På senare år har han jobbat som assisterande sportchef bredvid Björn Wesström.

På bilden ovan syns Jurelius vid Lennart Johanssons begravning i fjol. Foto: Bildbyrån