Grzelak besviken på domaren – men Goitom ber om ursäkt

Domarteamet stod i händelsernas centrum i derbyt mellan Hammarby och AIK.
Efteråt förlusten var Bartosz Grzelak besviken på att laget inte fick genomföra ett byte i sekvensen före Hammarbys 3-2-mål.

Annons

AIK skulle byta in Eric Kahl mot Felix Michel i slutet av derbyt vid ställningen 2-2. Eric Kahl gick mycket riktigt av planen, men Michel hann aldrig komma in och istället fick Hammarby möjligheten att kontra, vilket ledde till att Gustav Ludwigson avgjorde matchen.

Bartosz Grzelak var upprörd över hur fjärdedomaren hanterade situationen.
– Jag är besviken över 3-2-målet. Jag har full respekt att man som domare som på 1-0 när vår spelare blir blockad och kanske ska få frispark till oss, men på 3-2 så ska vi byta. I tv hinner avisera det, fjärdedomaren har det, men domaren drar ändå igång spelet. Vi har blivit av med en back och det blir kontring. Vilka fler uppgifter har man som fjärdedomare? Då får man säga att vi gjorde ett misstag och inte bortförklara det. Det är juniormisstag. Jag blir upprörd över att bemötas av den typen av efterhandsförklaringar, säger Grzelak på presskonferensen enligt Fotbollskanalen.

En annan av flera omdiskuterade situationer var när AIK fick straffen som Sebastian Larsson kvitterade till 2-2 på. I efterhand medgav Henok Goitom att han inte borde ha fått straff när han gick i backen i duell med Hammarbys Jeppe Andersen.
– Jag vill be Al-Hakim om ursäkt, säger Goitom till Sportbladet.
– Han var så kylig, Jeppe Andersen. Det kom ingen smäll. Så då var det nog rättvist att Hammarby vann. Man vill inte vinna på det sättet (på en felaktig straff). Jag känner för Al-Hakim här, så det var rättvist att Hammarby vann.