Galet tryck efter AIK-biljetter – Friends arena öppnas till 51 500

Intresset för den potentiella guldmatchen är hysteriskt.
På fredagseftermiddagen meddelade AIK att de fått tillstånd att ta in 51 500 åskådare – vilket öppnar upp för ett nytt publikrekord på Friends arena.

Annons

AIK:s 2-1-seger mot Östersund i går innebar att Gnaget kan säkra guldet på hemmaplan mot Sundsvall på söndag. Efter vinsten på Jämtkraft arena såldes biljetter till hemmamatchen i en rasande hastighet. Det överraskade inte klubbens biljett- och marknadsansvarige Fredrik Söderberg, men att försäljningstakten till och med skulle öka under fredagen var han inte beredd på.

– Vanligtvis drar det iväg efter en sådan händelse för att sedan dala lite grann. Men det har gått med en enormt fart i eftermiddag, säger Söderberg.

Nu har AIK fått klartecken för att öppna upp arenan till 51 500 åskådare.

– Det är jätteroliga nyheter. Jag fick beskedet nu på eftermiddagen av Henrik Koch (säkerhetsansvarig).

Söderberg tycker att det är svårt att gissa på en slutsiffra men hoppas att inte bara det allsvenska rekordet (49 034 i höstderbyt mot Hammarby) på arenan ryker utan även det totala som kommer från förra hösten då 50 022 såg Sverige möta Luxemburg i VM-kvalet.

– Med den takten som vi säljer nu är det inte orimligt att det når över 50 000, säger Söderberg som berömmer polisen i Solna för ett effektivt arbete.

– Det är en frukt av ett bra samarbete, men också ett tecken på att ståplats och våra supportergrupperingar har skött sig.

Ett allsvenskt totalrekord kommer det däremot inte bli, oavsett hur mycket biljetter AIK säljer under de sista dagarna. 1959 drog nämligen IFK Göteborg-Örgryte 52 194 åskådare på Ullevi.

Läs mer: Så blåser bluffbolaget supportrarna – AIK varnar för fejkbiljetter

Annons