Förlust för AIK i Marbella mot Stefan Billborns Sarpsborg 08

Till sist blev det match i Marbella.

AIK och Sarpsborg 08 gjorde upp i en relativt hetsig träningsmatch på fredagskvällen och det var norrmännen som drog det längsta strået med en 2-0-vinst.

Annons

AIK:s träningsmatch mot Sarpsborg 08 skulle spelas på fredagseftermiddagen på Dama de Noche i Marbella klockan 16 men ett kraftigt regnväder gjorde planen ospelbar.

Istället flyttades matchen till Marbella Football Center med en sen avsparkstid och publiken på plats fick uppleva en tuff träningsmatch mellan det svenska laget med den norska tränaren Henning Berg och det norska laget med den svenska tränaren Stefan Billborn.

Bland annat hamnade Alexander Milosevic och ex-MFF:aren Jo Inge Berget i ett gruff som ledde till ett storbråk i den första halvleken där ex-bajaren Jeppe Andersen och Anton Saltetros brottades och en mängd spelare och ledare var involverade. Milosevic och Berget fick varsitt gult kort och situationen reddes upp relativt fort.

Sarpsborg inledde matchen bäst och gjorde 1-0 via ett kanonskott från Niklas Sandberg i den femte minuten. Den första halvtimmen hade AIK svårt att komma in i matchen, men i slutet av första halvlek spelade Gnaget upp sig. Ioannis Pittas hade två bra lägen utan att de resulterade. Först stötte han ett Axel Björnström-inspel strax utanför och därefter testade han från distans med en lobb som gick över målvakten men på fel sida av stolpen.

I andra halvlek var Sarpsborg något bättre och hade en del chanser. Med drygt tio minuter kvar kom 2-0 via Henrik Meister som sköt ett lurigt skott som smet in vid Ismael Diawaras ena stolpe. Skottet såg inte otagbart ut, men det ska noteras att Diawara en stund tidigare hade gjort en fin räddning på ett liknande avslut. Med två minuter kvar av ordinarie tid hade Sarpsborg ytterligare en boll i nät, men domaren hade blåst av situationen.

AIK:s lag ikväll:

Nordfeldt (Diawara, 46) – Thyschosen (Dabo 85) Sotte (Tiedemann Hansen, 46), Milosevic (Faqa 81), Björnström – Modesto, Hakim (Besirovic 72), Saletros, Celina – Ayari (Andersson 85), Pittas (Ring 85)