Företaget tar AIK till tingsrätten – klubben kommenterar tvisten

En ekonomisk tvist ledde till att ett företag anmälde AIK till Kronofogden.
Nu har ärendet gått vidare till Tingsrätten.
– Vi är oense om betalningen, säger AIK:s klubbdirektör Jens T Andersson till Fotboll Sthlm.

Annons

Tidigare i år flyttade AIK sin supporterbutik till Friends arena. Ett antal företag hjälpte AIK med flytten och ett av dem anmälde för en månad sedan AIK till Kronofogden. Det uppgav Sportbladet, som nu också rapporterar att ärendet som rör 650 000 kronor har gått vidare till Tingsrätten.

– Från början hade vi en ganska bra dialog. De sa: “Vi ska fixa det här”. Men sen har det dragit ut på tiden och på senare tid har vi inte fått någon respons alls. Nu har vi tröttnat. Därför valde vi att gå vidare till Kronofogden, sa en person från företaget till Sportbladet i samband med anmälan till Kronofogden.

Enligt Fotboll Sthlms uppgifter ligger en hantverkarfaktura till grund för tvisten. AIK har betalt en faktura medan företaget vill ha mer pengar för sitt arbete.

Annons

När Fotboll Sthlm pratar med AIK:s klubbdirektör Jens T Andersson säger han att klubben inte har nåtts av beskedet.
– Jag kan konstatera att vi har inte fått något formellt från Tingsrätten. I händelse att vi får det får våra jurister titta på det. I övrigt får jag hänvisa till vår kvartalsrapport där vi tar upp att vi är i tvist med det här företaget.

Hur ser du på tvisten?

– Det är alltid tråkigt när tvister uppstår, men det är inget ovanligt. Anledningen till att det hamnade hos Kronofogden är att vi motsätter oss det som de hävdar. Vi är oense om betalningen.

Annons