Ett krisande AIK jagar livsviktiga poäng – odds på Gnaget

AIK är ett lag i kris.
Idag möter man jumbolaget Östersunds FK. Tränaren Bartosz Grzelak jagar sin första seger med laget, lyckas han ta den idag?

Annons

Den här artikeln är en annons från Unibet. 

“Platsen är i fara sett till resultatet efter att halva säsongen är spelad.”

Citatet som är utskrivet på AIK:s hemsida från klubbens styrelse under torsdagen säger väldigt mycket om var man står i dagsläget. Med sex raka matcher utan seger, varav fyra förluster, ligger AIK på en 12:e plats i Allsvenskan med bara en poäng ner till jumbon Östersunds FK.

Lagets nya tränare Bartosz Grzelak har inte fått den effekt som ledningen hoppats och jagar fortfarande sin första seger som AIK-tränare. Senast mot Mjällby förlorade man tungt med 3-1 efter att Moses Ogbu gjort två mål i den första halvleken.

Utropstecken: Sjukdomsinsikt.
De senaste dagarna har tränaren Grzelak samt AIK:s sportsliga ledning varit tydliga med att man i dagsläget är ett bottenlag som kämpar för överlevnad i Allsvenskan. Den “nya” och mer “roliga” fotbollen som man spelade i början av serien är borta då fokus numera ligger på att plocka tillräckligt med poäng för ett nytt kontrakt.

Frågetecken: Hur mår spelarna egentligen?
Att spela i ett bottenlag är jobbigt. Att spela i ett lag som förväntas vara i toppen men som åkt ner på botten är ännu jobbigare. De senaste matcherna har laget saknat självförtroende och faller lätte ihop när det blåser motvind.

Under torsdagen kommer Östersunds FK på besök på Friends Arena, ett lag som ligger sist i Allsvenskan, men bara en poäng bakom AIK. Laget kommer från en svit med fem raka kryss som dock bröts senast då man föll hemma mot IF Elfsborg. Jesper Karlsson sköt in 1-0 till gästerna strax efter paus, något som Östersund inte klarade att resa sig ifrån.

Till matchen har Unibet tagit fram specialodds utifrån Expertfakta – som baserar sig på aktuell statistik. AIK har gjort under 1,5 mål i fem av de sex senaste hemmamatcherna. Odds och länk till spelet hittar du i rubriken nedan:

AIK – Östersunds FK

Foto: Bildbyrån

LÄS MER. Motståndarkollen: ”Finns många likheter mellan AIK och ÖFK”

LÄS MER. Inga nyförvärv i AIK utan försäljningar: ”Har ett ansvar”

Annons