Eriksson om allsvenskt spel: ”Inget är formellt fastställt ännu”

Ännu har inget beslut tagits angående allsvenskt spel, det berättar Björn Eriksson för Fotboll Sthlm och menar att ett beslut troligtvis kommer efter onsdag. 

Annons

Fotbollen går i väntans tider på att få ett klartecken och ett datum från Folkhälsomyndigheten. Under förra veckan sa statsepidemiologen Anders Tegnell att ett datum skulle meddelas någon gång i denna vecka.

När Fotboll Sthlm når Björn Eriksson RF:s ordförande Björn Eriksson vet han ännu inte vilken veckodag som ett datum kommer att kunna presenteras.
– Vi håller på att prata med dem (Folkhälsomyndigheten) varje dag och diskuterar hur vi ska lösa den här frågan. Men de har väldigt många hänsyn och en del att prata med så jag vågar inte säga ett datum. Det blir säkert inte idag, för då hade jag vetat om det nu. Jag skulle gissa – utan att veta – att det kommer onsdag, torsdag eller fredag, säger han och tillägger:

– Det finns inget formellt fastställt ännu.

Björn Eriksson menar att det pågår en förhandling med Folkhälsomyndigheten om att få igång idrotten och vill därför inte gå in i detalj om hur samtalen går.
– Det här är lite som när man väljer påve i Rom. Då står man där och betraktar hur det kommer rök ur skorstenen, dag efter dag kommer det svart rök. Sedan plötsligt kommer det vit rök och då har man valt påve. Ännu är det fortfarande den svarta röken som gäller, men jag lovar att återkomma när det blir vit rök.

Är det fortfarande frågan om barhäng och restauranger som sätter käppar i hjulet för den vita röken, det vill säga allsvenskt spel? 
– När man förhandlar så är inte allt klart förrän allt är klart. Jag vill inte gå in på det, det tycker jag vore felaktigt. Det är mycket som ska passa in och det handlar inte bara om fotboll utan det är även allt annat. Jag passar på den frågan än så länge, men jag vill inget annat än att vi ska komma till avslut.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Gästkrönika: 08-klubbarna måste hitta nya vägar till framgång

LÄS MER: Anders Tegnell: “Vi har ingen avsikt att särbehandla fotbollen”

Annons