Elyounoussi besviken efter förlusten: ”Ett wake-up call”

AIK föll mot Kalmar i den sista matchen inför EL-mötet mot Celtic på bortaplan.
Tarik Elyounoussi var besviken efter 1-2 – men tror att AIK studsar tillbaka fort.
– Det här kan vara en bra grej. Vi får slå oss själva i ansiktet och inse att vi inte kan gå ner oss, säger norrmannen.

Annons

Tarik Elyounoussi gjorde AIK:s enda mål 1-2-förlusten på hemmaplan mot Kalmar FF. Det var i början av den andra halvleken som norrmannen bröt in från kanten och placerade in reduceringsmålet. Men närmare än så kom inte AIK, och Kalmar åkte hem med tre poäng. Efter matchen hördes burop från läktarna, vilket inte förvånade Elyounoussi.
– Det är AIK. Du får det som du förtjänar, säger han.

Att det täta matchandet på sistone har slitit på AIK hymlar inte Elyounoussi med.
– Det är svårt när vi roterar. Felix (Michel) har aldrig spelat anfallare kan jag tänka mig och det var några spelare som såg trötta ut. Ska man vinna sådana här matcher ska man döda den direkt, spela aggressivt och pressa högt. Men det blir trötta ben när man reser fram och tillbaka. Det är tufft. Samtidigt klarar de bästa lagen av det och vi vill vara ett av de bästa lagen.
– Men det är många matcher kvar, det är inte så att vi har spelat oss ur toppstriden.
Hur var din fysiska status idag?
– Jag var trött. Jag hoppades att jag skulle ha mer energi, men jag spelade på ren vilja. Det var inget tryck i benen. Men nu har jag en vecka på mig, det blir skönt, säger Elyounoussi som är avstängd i bortamatchen på Celtic Park på torsdag. Men han tror att AIK:s chanser är goda.
– Det här kan vara ett wake up-call för oss. Det kan vara en bra grej. Vi får slå oss själva i ansiktet och isen att vi inte kan gå ner oss.

Foto: Bildbyrån