Drömmål av AAA och blixtsnabbt blågult hattrick av Faraj

Det svenska P18-landslaget tog en nödvändig seger i jakten på en EM-plats och U21-landslaget krossade Azerbaijan med 8-1.

I huvudrollerna fanns AIK- och Bajenprofiler.

Annons

Sverige P18-landslag kvalspelar till EM och på onsdag kommer det hela att avgöras om det bli Sverige eller Ukraina som tar sig dit. Då möts nämligen lagen i en ”final” av gruppen som också består av Cypern och Kosovo.

På söndagen mötte Sverige de sistnämnda i Norrköping och det blev en klar 3-0-seger mot ett defensivt motstånd. Det första målet gjordes av Williot Swedberg vars inlägg gick rakt i mål. I inledningen av andra halvlek träffade Swedberg insidan av stolpen innan  det dags för Amar Abdirahman Ahmed att ta över showen. Den förre AIK-talangen sköt in två vackra mål från distans. Särskilt det första, ett kanonskott som gick in via ribban var vackert.

På den här länken ser du målen!

Även U21-landslaget, anförda av den nye tränaren Daniel Bäckström, har varit i farten genom en träningsmatch i turkiska Belek. Där blev det en utklassningsseger med 8-1 mot Azerbaijan och mest minnesvärt från matchen blev inhoppet från Omar Faraj. Den nyblivne AIK-anfallaren inledde alltså på bänken men han med ett hattrick mellan minut 86 och 92.

Sverige spelade tidigare under lägret 2-2 mot Danmark.