Christos Gravius drömmer om CL: ”Vi har en otroligt bra trupp”

Christos Gravius fick värdefull speltid i fjol.
Den här säsongen hoppas han få förtroendet i AIK.
– Jag känner mig redo att konkurrera, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

AIK-produkten Christos Gravius, 21, gjorde allsvensk debut redan 2017. Än så länge har han dock inte slagit igenom i AIK. Han var utlånad till J-Södra 2017 och till Degerfors 2018. I den sistnämnda klubben fick han gott om speltid. Själv tycker han att åren i Superettan framförallt gett honom bättre taktisk förståelse och byggt på självförtroendet.
– Jag tycker att man utvecklas väldigt mycket med mer speltid och då får man automatiskt mer självförtroende. Man vågar göra fler aktioner på planen och man tar för sig mer, så nu känner jag mig mycket mer redo att konkurrera om en plats i AIK, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Gravius hoppas att AIK:s dubbla satsningar, Allsvenskan och Champions League-kval, ger honom större chanser till speltid. Han tror att AIK har goda chanser att sätta ett avtryck i Europa.

– Det vore en väldigt häftig upplevelse. Det är väl allas dröm att få spela i Champions League, men man får fokusera på det som kommer först med svenska cupen och sedan allsvenskan. Vi får ta CL när det kommer, men vi har en otroligt bra trupp, så vi har alla förutsättningar att komma långt.

FOTO: Bildbyrån