Björn Wesström: ”Rikard sitter oerhört säkert som tränare”

Hur ser AIK på den svajiga starten av Allsvenskan?
Vi ställde raka frågor till klubbdirektören Björn Wesström.

Annons

Efter en intensiv allsvensk start har vi kommit fram till ett litet “uppehåll” på sex dagar då Svenska Cupen bryter upp spelschemat.

AIK spelade oavgjort mot Falkenbergs FF efter en svag insats senast och ligger därmed åtta i tabellen. Fotboll Sthlm ringde upp klubbchefen Björn Wesström för att fråga hur han ser på seriestarten.

Vad säger du om inledningen?
– Höga toppar och ganska djupa dalar.

Vad är det som inte fungerat enligt dig?
– Tabellplaceringen är en spegling av antalet poäng och det är klart att vi kanske önskat fler poäng. Men framförallt hade vi önskat en högre lägstanivå i spelet.

Är det bra nog?
– Det är inte tid för utvärdering efter sex omgångar, det har vi aldrig gjort. Nu är det någonslags uppehåll bara för vi inte spelar match på en vecka, vilket också är en helt ny företeelse men vi kommer att göra vår utvärdering grundligt när det finns tillräckligt med underlag.

Vad är säsongens ljuspunkt än så länge?
– Det är den riktning som vi har tagit, var vi är på väg någontans. Det kommuncierade vi redan i november förra året, att vi tar en ny riktning och vi sätter kurs mot något som är betydligt mer vitalt och spännande än det vi höll på med då. Det är det som är ljuspunkten, att vi ser en horisont där framme som är betydligt mer spännande ut än den vi lämnar bakom oss.

Sitter tränaren säkert?
– Tränaren sitter oerhört säkert i AIK. De enda som pratar om att det skulle vara aktuellt är media och de varken tillsätter eller avsätter tränare.

Är du orolig?
– Nej, jag har ingen oro. Vi är framåtlutande och har blicken längre fram än där vi står.

Är det blicken framåt som ska förändra det här på kort sikt?
– Det kommer det att göra. Sedan ser jag det inte direkt som en vändning, det är inte så att vi har förlorat åtta matcher i rad. Det är marginaler hit och dit, vi gjorde mål på tilläggstid och IFK Göteborg gjorde kanske mål på övertid, eller någon såg att det blev mål i alla fall. Det är ganska små marginaler i fotboll.

Är det kommande transferfönstret ett sätt för er att få marginalerna på rätt sida?
– Nej, det tror jag inte. Jag tror att AIK:s sätt att få marginalerna med sig är att fortsätta att göra det som vi är väldigt bra på och sedan utveckla det vi inte klarat av hittills.

Vad vill du säga till supportrarna?
– Att vi ser framåt och är framåtlutande. Vår absolut största effekt av vårt sätt att spela kommer vi att se den dagen som match och publik får mötas igen.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Omgångens lag – Djurgården dominerar trots poängtappet mot HIF

LÄS MER: AIK-målvakten: ”Columbus gav inte upp vid den första stormen”

Annons