Bangerkastare identifierade av Malmö: ”Oacceptabelt beteende”

Två gånger avbröts matchen mellan Malmö FF och AIK på grund av bangers.
Nu har MFF granskat videomaterialet och kommit fram till att de tre kasten kom från bortasektionen.

Annons

Igår kväll vann Malmö med 2-0 mot AIK och positionerade sig i guldstriden inför den avgörande omgången, samtidigt som man spelade bort Gnaget från titelkampen.

Eftersom matchen pausades två gånger har efterspelet inte bara handlat om det sportsliga. När Malmö gjorde 1-0 kastades en banger från läktaren och när det andra målet föll small det två gånger till. Vid den andra tillfället landade knallskotten i närheten av två bollkallar som fick tas hand om av Malmös klubbläkare. Polisen har upprättat en anmälan om misshandel eller vållande till kroppsskada.

Huruvida knallskotten kastades från bortasektionen eller från läktaren ovanför – MFF:s familjesektion – har det rått delade meningar om. Fotboll Sthlm har tagit emot många vittnesmål där olika versioner ges, men för Malmö FF råder det ingen tvekan: samtliga bangers har kastats från AIK:s sektion.

”Vi kan efter granskning av (video-)materialet konstatera att pjäserna kastades från AIK:s tilldelade sektion och vi har även identifierat personer som har kastat” skriver klubben via sitt SLO-konto på Twitter

”Detta är ett oacceptabelt och farligt beteende och någonting som Malmö FF tar starkt avstånd ifrån” skriver man också.

När Fotboll Sthlm pratar med Peter Narbe, säkerhetschef i Malmö FF, utvecklar han.
– Vi har gått igenom bildmaterialet från bortasektionen. Materialet borde ge polisen goda förutsättningar för att utreda vidare, vi ska lämna över materialet till dem. Vi har bra videodokumentation men utmaningen är att fastställa vilka personerna är och vad de heter.
Har ni identifierat samtliga kastare?
– Åtminstone två av dem. Det första som går upp på övre etage (från AIK:s sektion till Malmös sektion) och det första kastet av de två andra.
Ni är helt säkra?
– Ja, jag har sett det med egna ögon på kamerabilderna.
Har ni bra videoutrustning?
– Ja, vi har en kameraövervakning som täcker hela Stadion.

Peter Narbe är väl medveten om att det har förekommit olika versioner om var knallskotten kom ifrån.
– Det var därför som det var viktigt att gå igenom det på morgonen innan vi uttalade oss vidare, säger han.

Foto: Bildbyrån