Bajen-kaptenens psykning tände AIK: ”Han fick lära sig en läxa”

Jeppe Andersen uttalade sig om att Hammarby skulle vinna derby, frågan var bara med hur mycket. En psykning som väckte känslor i AIK-lägret.
– Vi använde det som bränsle, han lärde sig en läxa, säger målvakten Budomir Janosevic. 

Annons

Inför derbyt mot AIK var det ett segervisst Hammarby som trodde på seger mot konkurrenten som ligger betydligt längre ner i tabellen.

– Det blir vinst för Hammarby, jag vet inte hur stor den kommer bli, men det blir vinst, sa lagkaptenen Jeppe Andersen till Fotbollskanalen inför matchen.

Ett uttalande som AIK använde som bränsle inför derbyt.
– Innan matchen hörde jag att deras kapten uttalat sig om att de skulle vinna men inte med hur mycket. Jag har stor respekt för Hammarby som lag och man säger inte före en match att man kommer att vinna. Det är fotboll och allt kan hända, säger målvakten Budomir Janosevic.

AIK-målvakten menar att Andersens citat istället gav motsatt effekt då AIK hittade kraft av psykningen.
– Det gav oss energi och en större vilja att besegra Hammarby och lära dem att de ska respektera oss. Det här blir en läxa för deras kapten och kanske hela laget, för jag vet inte om alla av deras spelare hade samma inställning.

Pratade ni om Andersens uttalande i omklädningsrummet?
– Ja, vi pratade om det. Spelar man i AIK är man självklart inte rädd för Hammarby. Det gav oss bara extra bränsle då vi vet att vi har en enorm kvalité i truppen. AIK kan ha dåliga säsonger, men det är alltid en njutning att spela mot dem. Vi tog deras negativa uttalande och vände på det.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER. Paulos Abraham om Bahoui: ”En bror, en vän och en förebild”

LÄS MER. Oskar Månsson: Såg ni Nabils stora leende efter Paulos mål?

Annons