Paulos Abraham om Bahoui: ”En bror, en vän och en förebild”

Nabil Bahoui och Paulos Abraham har gjort samma fotbollsresa från Brommapojkarna till AIK.
Dessutom är de nära vänner och älskar att spela med varandra.
– Jag försöker att lära honom ett och annat av det lilla man kan, säger Nabil Bahoui efter duons uppvisning i 3-0-segern mot Hammarby.

Annons

AIK vann det viktiga derbyt mot Hammarby. En seger som till stor del var regisserad av duon Nabil Bahoui och Paulos Abraham.

Vid AIK:s andra mål hittade vännerna varandra med ett fint kombinationsspel där Bahoui klackade fram bollen till Abraham som utökade hemmalagets ledning. Snabbt var Bahoui framme och firade Abrahams mål – betydligt mer än vad han några minuter tidigare firat sitt eget.
– Jag var inte så nöjd med vårt spel, det var därför som jag inte var så glad när jag gjorde mål. Men jag blev gladare när Paulos och Lustig gjorde mål, säger Bahoui.

Det skiljer elva år mellan ”Nabbe” och Paulos – men de har känt varandra länge och har många gemensamma vänner.
– Vi umgås även utanför planen. Jag försöker att lära honom ett och annat av det lilla man kan. Har man en bra kemi utanför planen har man det på planen också. Jag hoppas kunna hitta honom mer framöver, säger Bahoui.

– Nabil är en nära vän, en bror och en förebild. Han hjälper mig jättemycket både på och utanför planen. Efter målet sa jag bara: “Tack Nabbe för passningen”, säger Abraham med ett stort leende.

Bahoui kom till AIK från BP för sju år sedan innan han flyttade vidare till Saudiarabien, Tyskland, Holland och Schweiz. Nu försöker han hjälpa 18-årige Abraham att hitta rätt i karriären.
– Det har gått fort för honom och jag har bett honom att fokusera på nuet. Vi vet alla vad han kan.

Paulos Abraham som även är nära vän med den förre AIK-spelaren Robin Quaison är glad att ha två välmeriterade mentorer i sitt liv.
– Det är inte många som har den turen. Nabil har pushat mig jättemycket och gett mig tips varje dag på vad jag måste utveckla och vad jag ska fortsätta med. Det har hjälpt varje gång som han har sagt någonting.

Vad är det som Nabil gett dig tips om?
– Framförallt vad jag ska göra i den sista tredjedelen. Att jag ska bryta mönster och komma mer till avslut. Det har handlat mest om beslut, smarta beslut. Det är ofta som unga spelare kommer upp och tar lite felbeslut när man ska dribbla och när man ska skjuta. Han har varit på mig jättemycket om det, säger Abraham och tillägger:
– Det är perfekt, men jag är inte helt komplett.

Tonåringen säger att deras kemi som vänner börjar ge effekt ute på planen.
– Jag känner det, vi har inte fått ut så mycket av det. Men det börjar bli bättre och bättre och förhoppningsvis kommer det.

Bahoui håller med.
– Det har känts som vi börjat hitta varandra sedan vi började spela med tre anfallare längst fram. Även mot Malmö FF hade vi vissa stunder där det fanns mer att hämta. Sedan gör Henok Goitom det fantastiskt, det får man inte glömma. Men vi är de som ska skapa lite och det blev ett fint mål.

Under sommaren har det skrivits mycket om utländska klubbar som är intresserade av Paulos Abraham. 18-åringen säger att han inte vet särskilt mycket då han överlåtit frågan till sin storebror och till sin agent. Nabil Bahoui säger att han inte kommer att lägga sig i kring Paulos.
– Det är inte mitt ansvar och mitt jobb. Att flytta till Saudiarabien var min väg. Om det var rätt eller inte, det kan jag inte svara på. Hade jag varit i samma situation igen hade jag nog gjort samma sak. Men det var min väg, det betyder inte att det är Paulos väg.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: AIK körde över Hammarby – spelarbetygen efter derbysegern

LÄS MER. Oskar Månsson: Såg ni Nabils stora leende efter Paulos mål?

Annons