AIK vill resa sig direkt efter derbyförlusten: ”En stor revanschlust”

AIK föll tungt i derbyt mot Hammarby.
För att inte tappa mer mark i guldstriden behöver laget vinna i helgen mot IFK Norrköping. 
– Vi måste storma in i en positiv trend igen, säger tränaren Bartosz Grzelak. 

Annons

Under onsdagsförmiddagen tränade AIK på Karlberg där alla spelare deltog förutom Jetmir Haliti som var sjuk.

Efter den tunga derbyförlusten mot Hammarby är siktet inställt på IFK Norrköping, ett lag som föll mot BK Häcken med klara 5-0.
– En revanschlusta kännetecknar vår känsla just nu då vår förlust är tyngre än deras, konstaterar Grzelak.
– Jag vet hur en sådan här match påverkar oss. Vi är alltid noggranna men nu försöker vi att hitta en växel till i allt vi gör. Vi vet att det inte räcker att studsa tillbaka, vi måste storma in i en positiv trend igen.

För att göra det krävs ett starkt resultat mot Rikard Norlings lag, ett lag som man föll mot i våras med 2-0. AIK gjorde en stark prestation men där Samuel Adegbenro sänkte de svartgula med två mål.
– Jag tar med mig att vi försökte spela den matchen som en hemmamatch, pressade dem högt högt och ägde mycket boll. Det lyckades vi med till stora delar men blev straffade med två sena mål.

Bartosz Grzelak vet vad hans lag ska se upp med i helgen.
– Norrköping har många skickliga anfallsspelare, spelartyper som har kapacitet att göra saker på egen hand. De kan nästan vara osynliga en bit in i matchen, men sedan smäller det bara till. Ett exempel är Adegbenro som är en jättebra anfallare.

Hur ska ni stoppa honom?
– Han är skytteligaledare för att han är väldigt duktig inne i boxen och är skicklig på att sniffa upp vart bollen kommer att hamna. I förra matchen tappade vi bort honom, det får vi inte göra igen.

LÄS MER. Per Karlsson skriver självbiografi: ”Vill vara en inspiration”