Per Karlsson skriver självbiografi: ”Vill vara en inspiration”

Per Karlsson har spelat i AIK sedan barnsben.
Nu är klubbikonen på väg att släppa en självbiografi tillsammans med författaren Marcus Birro.

Annons

AIK-ikonen Per Karlsson är på väg att bli med bok. Mittbacken håller i skrivande stund på att formulera sin självbiografi tillsammans med författaren Marcus Birro, en bok som kommer att släppas under hösten 2022.
– Jag har fått frågan några gånger genom åren, om jag vill berätta min historia. Men det har aldrig riktigt känts rätt, jag har ju varit på väg framåt – inte bakåt. Den här gången var det annorlunda, eftersom jag landat i att min historia kanske kan inspirera andra, oavsett vad de försöker uppnå, säger Karlsson.

Hur känns det för dig att skriva en bok? 
– Jag tror att den enkla vägen hade varit att säga nej till detta, för det går lite mot min person att tacka ja. Nu har jag tagit tag i det här projektet och det är roligt. Det känns som en utmaning.

Hur mycket av boken kommer vara om fotboll och hur mycket om personen Per Karlsson?
– Jag vet inte hur balansen blir, men majoriteten kommer att handla om fotboll. Samtidigt har jag öppnat det lite öppet, det återstår att se. Jag vill inte att det ska vara skrivet i sten hur innehållet kommer att bli.

Vad skulle du säga är bokens målgrupp? AIK-supportrar eller är det mer en inspiration för unga spelare?
– Min ambition är att vara en inspiration för de yngre, samtidigt som detta blir en möjlighet att dela med mig till AIK:are. Det känns väldigt viktigt.

Om vi pratar lite om innehållet och din karriär. Finns det något specifikt ögonblick eller någon match du vet redan nu kommer att finnas beskrivet i boken?
– Jag tänker mer som en helhet. Jag tror att det är roligare att läsa än när det specifikt gick bra för mig och jag fick någon utmärkelse. Det blir bättre att berätta om båda sidorna av myntet i en fotbollskarriär. Jag vill dela hela min karriär, inte bara när det har gått bra.

Författaren och fotbollsjournalisten Marcus Birro är stolt över att få äran att skriva Karlssons självbiografi.
”I mitt arbete har jag mött Per Karlsson ett antal gånger. Jag har också mött hundratals andra, fantastiska personligheter som utgör svensk fotboll. Jag törs ändå säga att ingen annan jag mött är som Per. Det handlar dels om hans obrottsliga lojalitet mot klubben han alltid spelat för, men det handlar också om en total hängivenhet till fotbollen som sådan. I flera år har jag funderat på hur det skulle vara att få skriva hans självbiografi. Att jag nu för göra det är en enorm ära för mig”, skriver han i ett pressmeddelande.

LÄS MER: ”Jag tackar Gud som hjälpt mig hit” – Fotboll Sthlm möter Erick Otieno