AIK vidare till EL-playoff efter drama och Bahoui-succé

Nabil Bahoui hade bara varit inne på planen i två minuter när han gjorde mål mot Sheriff.
Till sist slutade dubbelmötet 3-2 till AIK.
Nu ska AIK möta Celtic i playoff till Europas Leagues gruppspel.

Annons

Nabil Bahoui har bara hunnit med en dryg timmes spel sedan återkomsten till AIK, men har redan gjort tre mål. Mot AFC i helgen hoppade han in och gjorde två mål och fixade en straff när AIK gick från 1-1 till en säker 4-2-seger.

Ikväll fortsatte succén. AIK-Sheriff var länge en oviss match, där bortalaget bland annat hade en nick i ribbans undersida. Men när Nabil Bahoui byttes in i den 58:e minuten mot Anton Saletros bröts dödläget fort. Efter en dryg minut på planen satte “Nabbe” av i djupled när Sebastian Larsson slog en långboll. Bahoui hittade med en avancerad bakåtnick till Henok Goitom som väggade tillbaka till sin anfallskollega. Fri med målvakten gjorde Nabil inget misstag utan tryckte upp bollen i nättaket på halvvolley. Efter målet lyckades Sheriff komma tillbaka och göra 1-1 genom Gabrijel Boban vilket skapade dramatik på slutet, men AIK höll undan till en sammanlagd 3-2-seger.

Nu väntar Celtic i playoff för AIK. Vinnaren i det dubbelmötet tar sig till Europas Leagues gruppspel vilket innebär 50 miljoner kronor, och sannolikt mer än så, till klubbkassan. Matcherna spelas den 22 och 29 augusti och AIK börjar på bortaplan.

Foto: Bildbyrån