AIK utbuade på Friends: ”Vi måste hantera frustrationen bättre”

Efter 1–1 mot Degerfors klev AIK av plan till burop.

– Vi måste bli bättre på att hantera det här, säger Henok Goitom.

Annons

Det dröjde inte länge efter Degerfors 1–1-mål innan frustrationen spred sig på Friends Arenas läktare. “Vi vill se AIK” hördes från långsidorna, samtidigt som hemmalagets spel blev allt krampaktigare. Kvitteringsmålet, de många skadeavbrotten och den efterföljande frustrationen, både bland spelare och supportrar, påverkade matchbilden, menar AIK:s tränare Henok Goitom.
– Spelar man i AIK så är det så att gör man bra saker höjer supportrarna en till skyarna, och gör man dåliga saker blir det tvärtom, säger Henok Goitom. Det finns ingen mellanmjölk och det måste man hantera mentalt. Vi får prata om det här, för vi vill ju spela på Friends inför 30, 40, 50 000. Baksidan är det här. Det måste man hantera, både när det gäller mål emot sig och avbrott.

Efter matchen bad AIK-spelarna, med Henok Goitom längst fram i ledet, besvikna supportrar om ursäkt. Inför de kommande matcherna gäller det för Gnaget att hitta kraften i stödet från läktarplats, menar AIK:s chefstränare.
– Vi pratar inom gruppen om att det här är vår verklighet, säger Henok Goitom. Det gäller att samla krafter, ge varandra energi. Vi måste prata ihop oss, både bland ledare och spelare.

Ni gör bara två byten och bland andra Erik Ring blir kvar på bänken, hur gick tankarna där?
– Vi ville få in lite mer fart med Zach och vi ville få in lite mer tyngd med John. Samtidigt ville vi ha kvar Nabbe på plan, ifall att Degerfors backar hem och ger oss inläggslägen. Då hade det varit bra att ha kvar både Nabbe och John. Samtidigt går det inte att göra så många byten offensivt heller, då får vi för många omställningar emot oss.