AIK utreder läktarrasism: ”Ska gå till botten om vad som har hänt”

Rasistiska tillmälen riktades från AIK:s ståplats mot Celtic-spelaren Boli Bolingoli.
Nu har AIK inlett en intern utredning om rasism, rapporterar SVT.
– Vi har kommit fram till att vi har fått så pass mycket att vi fortsätter utredningen, säger klubbdirektören Jens T Andersson.

Annons

AIK förlorade mot Celtic i playoff-rundan till Europa League i torsdags. Efter matchen publicerade Celtic ett klipp där man kunde höra rasistiska tillmälen från AIK:s ståplats riktade mot försvararen Boli Bolingoli. Celtic tog sedan bort klippet med en ursäkt om språket som förekom.
Celtic har sedan startat en intern utredning för att reda ut vad som har hänt. Det har AIK nu också valt att göra.
– Vi har gjort en intern utredning för att gå till botten med vad som hänt eller inte hänt på läktaren i samband med Celtic-matchen. Vi har kommit fram till att vi har fått så pass mycket att vi fortsätter utredningen. Vi har personer som vi vill träffa och höra, men tyvärr är de som vi framför allt vill träffa på resa just nu, säger klubbdirektören Jens T Andersson till SVT.

Jens T Andersson vill inte spekulera i vad utredningen kan leda till, men förtydligar att AIK tar avstånd från all form av rasism.
– Vi tar hjälp av vår supporterdialog för att ta reda på vem som har gjort vad, men vi är ingen polismyndighet så vi kan inte hämta in folk på det sättet som polisen i större utsträckning kan göra. Men vi försöker ta reda på vad som verkligen har hänt här och när vi med säkerhet kan konstatera det så kommer vi hantera det därefter, säger Jens T Andersson.

Foto: Bildbyrån