AIK protesterar mot landslagets Qatar-planer: ”Det är dumt”

Det svenska landslaget planerar att köra sitt vinterläget i Qatar.
Men elitklubbarna vill att lägret flyttas.
– Hela gänget tycker: nej, förbundet ska inte lägga någon januariturné i Qatar, säger AIK:s ordförande Robert Falck till Fotbollskanalen.

Annons

Det kontroversiella Qatar-mästerskapet 2022 har skapat rubriker i Sverige på slutet. Dels till följd av en nedslående rapport från Amnesty och dels för att landslaget har meddelat att de på nytt kommer lägga årets januariturné i Qatar.

Men nu protesterar de svenska elitklubbarna. AIK:s ordförande Robert Falck säger att klubbarna är eniga om att man tycker att landslaget borde flytta lägret.
– Vi är inte positiva till en januariturné i Qatar. Det är vi negativa till. Vi tycker inte att den ska läggas där. Vi hoppas att förbundet tänker om och lägger det någon annanstans. Vi tycker att det här är dumt, säger Falck till Fotbollskanalen.
– Sen har vi inte kommit till diskussionen om vi ska släppa spelare dit, om förbundet ändå väljer att lägga lägret där.

Fotbollskanalen: Varför borde inte landslaget åka till Qatar för det här lägret?
– Dels för att regimen enligt min uppfattning inte är demokratisk. Och dels är arbetsmiljöförhållandena uppenbart gräsliga i byggandet av anläggningar som VM ska spelas på.

Robert Falck säger också att AIK inte kommer åka till Dubai, dit man tidigare förlagt försäsongsläger, i fortsättningen.