AIK permitterar sin personal: ”Viktigt att alla bidrar”

AIK tar hjälp av staten för att klara den ekonomiska situationen.
Klubben korttidspermitterar sin personal från den 1 april.
– Jag är därför oerhört stolt över den lyhördhet för situationen och den medkänsla som vår spelartrupp och ledare visar genom sin handling, säger sportchefen Björn Wesström.

Annons

AIK agerar för att kapa kostnader i cornatider. Klubben permitterar sin personal från den 1 april upp till 60 procent och det rör såväl elitverksamhet, sportkontor och ungdomssidan.
– Syftet med korttidspermitteringarna är att anpassa vår verksamhet till den verklighet som råder här och nu och med en framtid som är mycket oviss. Jag är otroligt stolt över den laganda som vår organisation har visat och den välvilja som finns hos våra medarbetare och spelare. Att under rådande omständigheter kunna genomföra detta i samsyn känns mycket bra, säger AIK Fotboll AB:s tf VD Håkan Strandlund i en kommentar.

AIK:s lagkapten Henok Goitom stöttar beslutet.
– I det läge som klubben är i är det viktigt att alla bidrar. Som spelare har vi diskuterat vad vi kan göra, vi vet att vi står för en stor kostnad för klubben, framförallt nu när vi inte kan spela matcher, och det kändes självklart för oss alla i herrtruppen att göra vad vi kan för att lätta på den kostnaden, säger han.

Åtgärderna gäller än så länge april ut, men perioden kan komma att förlängas. Permitteringarna har möjliggjorts av det stödpaket som regeringen lanserade för en vecka sedan. Det innebär att en arbetsgivare kan minska sina kostnader med hälften samtidigt som den anställde får 90 procent av lönen.

Foto: Bildbyrån