AIK-panelen: ”Ett enastående vackert matchställ!”

AIK-panelen byter skepnad. Vi tackar Malin Hägg och Christoffer Svanemar som har valt att gå vidare till nya uppdrag. Vi hälsar samtidigt den fotbollskunnige ynglingen Henrik Lindén välkommen!

Annons

Henrik Lindén, 25, panelmedlem i 08 Fotboll

1-0 i årspremiären mot Vasalund. Vilka intryck tar du med dig från Skytteholm?

– Först och främst att det är kul att vara igång igen. Från matchen i sig vet jag inte om det finns särskilt mycket att ta med sig. En försäsongspremiär i minusgrader på Skytteholm är vad det är men givetvis var det glädjande att Bilal Hussein som egen produkt fick göra matchens enda mål. Det mest bestående intrycket från tillställningen var dock hur AIK ännu en gång kliver ut med ett helt enastående vackert matchställ.

Vad tror du om Bilal Husseins framtid? Och finns det någon mer AIK-yngling med potential att slå igenom inom, säg, två år?

– Bilal känns jättespännande med sin låga tyngdpunkt och fina speluppfattning så nog bör det finnas en ljus framtid där. Dock har han en bra bit till att ta en ordinarie startplats i AIK och jag skulle inte bli förvånad om han likt Anton Salétros och Christos Gravius inom en relativt snar framtid skickas i väg på ett lån för att få nödvändig speltid. Bortsett Bilal är väl Adam Ben Lamin den mest spännande spelaren som redan nu trots att han är född 2001 varit med i flertalet matchtrupper. Med rätt utveckling på honom bör vi inom de kommande åren ha fått fram en mittback som verkligen är med och slåss om en ordinarie plats i AIK.

Det är ovanligt stilla på transferfronten. Om du vore sportchef, vilka drag skulle du göra?

– Prio nummer ett måste såklart vara att hitta en god ersättare till Kristoffer Olsson. Tyvärr sprack det med Haksabanovic men jag har goda förhoppningar på att Björn Wesström inom de kommande veckorna har ersättaren på plats. Alexander Milosevic behöver också ersättas om han nu inte skriver på ett nytt kontrakt.

Annons

Kettil Henriksson, 34, svartgul tusenkonstnär

1-0 i årspremiären mot Vasalund. Vilka intryck tar du med dig från Skytteholm?

– Avundsjuka på dom som var där. Jag har tvingats missa både premiärträningen och första träningsmatchen. Träningen svider nog mer, men att så många bekanta fått en fix när man själv har abstinens känns direkt orättvist. Billy-mål! Seb i kortärmat! Nytt matchställ i världsklass! Ju mer jag tänker på det, desto mer känner jag mig lurad, sviken och förnedrad.

Vad tror du om Bilal Husseins framtid? Och finns det någon mer AIK-yngling med potential att slå igenom inom, säg, två år?

– Igår fick jag reda på att hovkanslern och akademiledamoten Gustaf Lagerbielkes namne har gått till Sollentuna FK och nu vill ni diskutera talang. Är det medveten provokation? Att sia om talang 2019 känns väldigt horoskop och hokus pokus förresten. Jaja, nåväl. Jag önskar att Bilal gör en Anton, men skulle inte bli ledsen om det är Christos som gör det (båda tack!). Jag unnar också talanger som behöver lite extra koktid så som Albin Linnér (BP) eller ovan nämnda Lagerbielke all lycka och ett glatt återseende i AIK:s vackra tröja.

Det är ovanligt stilla på transferfronten. Om du vore sportchef, vilka drag skulle du göra?

– Känns som man lirar Football Manager i den här panelen. Det egentligen enda viktiga för AIK 2019 är att vi löser minst en spelare som kan fälla avgörandet i 3:e omgången av CL-kvalet, samt i play off-rundan därefter. Det vill säga, ersätter Kristoffer Olsson. Det är fyra matcher som representerar det viktigaste vi som klubb stått inför på 20 år, konsekvenserna av om vi klarar utmaningen kommer påverka svensk fotboll i fem-sex år.

LÄS MER: Silly season-bloggen – allt om 08-lagens övergångar

Foto: Bildbyrån