AIK erbjöds Hjalmar Ekdal av agent – var ej intresserade

Hjalmar Ekdal gjorde den ovanliga flytten från Hammarby till Djurgården.
Enligt Fotboll Sthlms källor fick även AIK en intresseförfrågan från en agent om att värva Hjalmar Ekdal, men klubben tackade nej då man är väl rustade på mittbackssidan.

Annons

Det var i Sirius som Hjalmar Ekdal fick sitt genombrott på allsvensk nivå, men det var från Hammarby som Djurgården fick köpa loss den 22-årige mittbacken som nu kommer att konkurrera med bland andra Jacob Une Larsson och Erik Berg. Enligt Fotboll Sthlms källor fick även AIK en intresseförfrågan från spelarens agent, men AIK valde att inte gå vidare på det spåret. Huvudskälen till att Gnaget inte var intresserade är att klubben redan har två etablerade mittbackar i Sotiris Papagiannopoulos och Per Karlsson samt talangen Robin Tihi.

Djurgården har förutom Ekdal även värvat en annan 22-årig mittback, Isak Hien från Vasalund. Också det var en av naturliga skäl välscoutad spelare för AIK, men han föll bort av samma skäl som Ekdal. Att Hien håller på Djurgården sedan barnsben var heller inget plus.

En annan spelare i Vasalund som AIK har följt under året är Mai Traore. Anfallaren från Guinea gjorde ett provspel hos AIK under 2018 utan att sätta något större avtryck, men i fjol lossnade det rejält för 21-åringen som stod för 23 mål på 29 matcher i division 1. Enligt våra källor är det framförallt prislappen som gör att Traore inte har varit aktuell för ”den naturliga” flytten inom Solna.

Vasalund hoppas få stora pengar för sin anfallstalang vilket fått AIK, och andra svenska klubbar, att backa.