Dickson Etuhus tårar i rättssalen: “Mitt liv är förstört”

Under rättegången gällande den misstänkta matchfixningen i matchen mellan IFK Göteborg och AIK bröt Dickson Etuhu ut i tårar, rapporterar Expressen.

Annons

Rättegången mot Dickson Etuhu gällande den misstänkta matchfixningen i fjol har inletts. Den tidigare AIK-spelaren står åtalad för grovt mutbrott tillsammans med en annan före detta elitspelare. Etuhu valde att i förra veckan gå ut med namn i Dagens Nyheter där han samtidigt underströk sin oskuld.

När den före detta nigerianske landslagsmannen skulle hålla sitt vittnesmål i rätten började han gråta, rapporterar Expressen.

– Alla tror att jag är skyldig till något jag inte har gjort. Man har förstört mitt liv, säger Etuhu och fortsätter berätta hur det här har solkats ner hans namn.

Annons

– I 20 år av mitt liv… och sitta här på det här sättet. Det värsta med det här är att inte har fått berätta min version. Jag har barn. Mitt namn är förstört. Mina barn vill spela fotboll, de spelar för Manchester City och Everton. De har mitt namn på sin rygg. Ingen har gett mig en chans här. Polisen har inte träffat mig på två månader.

Rättegången förväntas pågå till 16.30 idag.

Annons