Uppgifter: Cupen kan spelas klart på en vecka och utan publik

Allsvenskan och svenska cupen har skjutits upp på grund av coronaviruset. Enligt Kvällsposten kan slutspelet av cupen komma att spelas färdigt på en vecka och dessutom utan publik.

Annons

Kvartsfinalerna i svenska cupen har fortfarande inte spelats. Coronavirusets spridning har gjort att nästan all fotboll ligger nere i Sverige. Enligt Kvällsposten är ett möjligt scenario att spela klart svenska cupen på en vecka: kvartsfinaler på söndagen, semifinaler på onsdagen och en final på söndagen. Dessutom lär samtliga matcher spelas utan någon publik. Målsättningen sedan tidigare är att dra igång Allsvenskan i början av juni och spela klart svenska cupen i mitten eller slutet av maj.

Under onsdagen gav Folkhälsomyndigheten nya råd till allmänheten att sport som innehåller fysisk kontakt bör undvikas och samtliga matcher bör skjutas upp. Om rekommendationen är kvar i maj kan cupspelet komma att påverkas. Under fredagen ska Svensk elitfotboll och klubbarna träffas på ett möte för att diskutera hur Folkhälsomyndigetens nya riktlinjer påverkar klubbarnas verksamheter.

Foto: Bildbyrån