Trippla 08-matcher idag – så är läget i Djurgården, AIK och Hammarby

Det blir tre gånger allsvensk 08-fotboll idag.

AIK och Djurgården åker till Småland för att möta svårspelade motståndare medan Hammarby är storfavoriter mot seriens jumbolag.

Annons

AIK

Match: Kalmar FF borta

Arena: Guldfågeln arena

Avspark: 15.00

En viktig match för AIK som är i en säsongsdefinierande fas av året.

I Allsvenskan har AIK två raka segrar i seriespelet, 1-0 från hemmamötet mot Kalmar FF och 3-2 borta mot Värnamo. I Europa följdes den tajta segern mot Vorskla Poltava upp med en svag hemmamatch mot KF Shkendija och 1-1 är en knepigt utgångsläge inför returen i Skopje.

I Allsvenskan är två poäng från serieledning.

Tre AIK-veteraner saknas i eftermiddag: Per Karlsson, Alexander Milosevic och Nabil Bahoui. Samtliga är skadade. För Karlsson och Milosevic handlar det om ”överkropp”, för Bahoui ”underkropp”.

Vincent Thill, som lånats in från Vorskla Poltava, är med i matchtruppen.

Djurgården

Match: Värnamo borta

Arena: Finnvedsvallen

Avspark: 17.30

Serieledarna Djurgården åker till Småland med nio raka segrar, så formen kan ingen klaga på.

Men hur är det med återhämtningen? För stunden är matchandet intensivt och laget har just kommit hem efter 3-1-segern mot Sepsi i Transylvanien.

Truppläget är dock positivt då det bara är Elliot Käck (skadad) och Hampus Finndell (avstängd) som saknas. I övrigt är samtliga spelare med. 

Thomas Lagerlöf:

– Att spelarna ska vara redo fysiskt och mentalt är en del av arbetsuppgiften varje vecka och det är inga konstigheter med det i den här gruppen. Vi älskar att spela mycket matcher och nu gör vi det så det är ett läge vi trivs i.

Hammarby

Motståndare: GIF Sundsvall hemma

Arena: Tele2 Arena

Avspark: 15.00

Biljettläge: Vid 08.30 på söndagen var knappt 25 000 biljetter sålda.

Hammarby har haft en vecka på sig att smälta den smått chockartade hemmaförlusten mot Värnamo. I den här matchen är Bajen ännu större favoriter då jumbon GIF Sundsvall kommer på besök. Motståndarna har nyligen sparkat tränaren Henrik Åhnstrand efter tre raka förluster.

Hammarby saknar idag Loret Sadiku, Sebastian Sellin, Dennis Collander, Richard Magyar och Jon Gudni Fjoluson. Sadiku är sjuk medan resten är skadade.

Däremot är Mohanad Jeahze tillbaka till i truppen efter den senaste tidens turbulens. Veton Berisha är också med och dagens tillställning blir sannolikt storförvärvets första match från start.