Sef publicerar ny bok – skriven av supportarna

Intresseorganisationen Svensk Elitfotboll ska publicera en bok om Allsvenskan och Superettan. 

Vem som har skrivit den?

De 32 klubbarnas supportrar.

Annons
Gameinsight desktop image

Boken Fotboll. På riktigt. beskrivs som ”crowdsourcad” i SEF:s pressmeddelande. Den kommer att finnas i handeln i november – strax innan VM i Qatar – och supportrarnas berättelser, som utgör innehållet, ska samlas in under sommaren.
– För att det här ska bli äkta så är det viktigt att det inte är vi, utan våra lags supportrar, som skriver boken. Det kan vara berättelser om gemenskapen i att gå på match med någon speciell. Om glädjen eller ångesten när laget vunnit eller förlorat. Om den passionerade känslan i att sjunga sig hes eller hur härligt det är att hälsa på eldsjälarna som alltid jobbar på arenan. Helt enkelt en bok som manifesterar kärleken till vår fotboll, säger Calle Stjerna, varumärkeschef på Svensk Elitfotboll.

allsvenskan.se/fotbollpariktigt respektive superettan.se/fotbollpariktigt kan supportar skicka in sina berättelser. De som får sina texter publicerade får även med sitt namn i boken.

Sefs varumärkeschef Calle Stjerna beskriver projektet som en symbol för vad svensk fotboll är, i motsats till den internationella där allt fler klubbar ägs av miljardärer och hotar att bryta sig ut i internationella superligor.
– Det är dags att manifestera att vi står för något helt annat. Vi är stolta över att Allsvenskan och Superettan är en folkrörelse som verkligen betyder något för miljontals supportrar. Att det finns en dröm om uppflyttning och en rädsla att åka ur. Att vi har föreningsdemokrati och inte sviker det som för oss är genuint och äkta, skriver Stjerna.