Celtics anklagelse: Hammarby-supportrar i bråket

Det blev bråk på bortaläktaren i playoff-matchen mellan AIK och Celtic.
Ordningsvakter och supportrar drabbade samman i kaotiska scener.
Nu skriver skotska tidningar att Celtic anklagar Hammarby-anhängare som delaktiga i tumultet.

Annons

AIK var chanslösa mot Celtic över två playoff-matcher till Europa League-gruppspel. Gårdagens hemmamöte slutade 1-4 vilket innebar 1-6 totalt. I halvtid utspelades även tråkiga scener på Friends arena då ordningsvakter och supportrar drabbade samma på bortalagets sektion. Vad som föranledde händelserna är än så länge inte klarlagt, men privata filmer från händelserna visar våldsamma sammandrabbningar och att mängder att batongslag delas ut av ordningsvakterna. Enligt AIK:s säkerhetsansvarige Henrik Koch startade det hela med en inkastad bengal.
– Man skulle göra ett ingripande för det var en person i Celticklacken som kastat en bengal mot en publikvärd under bengaleldningen i början på matchen. I samband med det här griper man ytterligare en person för våld mot tjänsteman och så har man gripit en person för olaga intrång som var inne och firade målet på innerplan, säger säkerhetschefen Henrik Koch till Sportbladet.

Mängder av batongslag delades ut. Tre personer omhändertogs. Foto: Bildbyrån

Celtic riskerar nu ett straff från Uefa för det inträffade. Men enligt skotska medier anklagar klubben anhängare från Hammarby att vara drivande i bråket.
– Celtic var oroade att AIK sålde biljetter till lokalbor till bortasektionen. Det är är tydligt att många Hammarby-supportrar var på Celtics läktare och detta uppmärksammandes av personer inom klubben före matchen, säger en presstalesperson för Celtic till The Herald.
– Många svenska supportrar lyckades infiltrera bortasektionen vilket tros vara en anledningen bakom situationen som uppstod.

Sportbladet har fått en kommentar från Kalle Strandberg, presskontakt i Bajen fans, som säger att de inte har något som helst samarbete med Celtics supportrar.
– Vet ingenting om det. Det är säkert möjligt att det fanns supportrar där, men det rör sig om ultras eller firmor i så fall, säger Kalle Strandberg.

Foto: Bildbyrån