Sigthorsson valde Sverige – tack vare Kacaniklic: ”Stor anledning”

Kolbeinn Sigthorsson och Alexander Kacaniklic kom nära varandra under tiden i Nantes.
Utan den vänskapen hade Sigthorsson förmodligen inte hamnat i Sverige.
– Han var, till en början, den största anledningen till att jag kom hit, säger Sigthorsson till DN.

Annons

Kolbeinn Sigthorsson och Alexander Kacaniklic hade en tung tid tillsammans i Nantes. Båda blev utfrysta av den franska klubben och fick inte ens träna med a-laget. I en stor intervju med DN berättar duon, som blev nära vänner under den tuffa tiden, om hur illa behandlade de blev.
– När klubben vill bli av med dig gör de allt de kan för att få dig att lämna. Men som situationen var så var det inte rätt tid för oss. Vi hade inte de möjligheter som vi ville, säger Sigthorsson vars problem började i samband med en knäskada 2016.

Numera spelar den isländske anfallaren som bekant i AIK. Det hade han förmodligen inte gjort utan vänskapen med Kacaniklic.
– Han hade stor inverkan på att jag kom hit. Han flyttade till Hammarby i februari och han sa direkt att jag skulle komma efter, att det var en bra miljö och en bra chans för att komma tillbaka på spåret igen. Vi pratade regelbundet med varandra och till sist fick jag det i skallen. Och sedan tog AIK kontakt, säger Sigthorsson som understryker att han är nöjd med sitt val.

Alexander Kacaniklic berättar i intervjun att han försökte övertyga sin vän att komma till Hammarby, men att det aldrig blev aktuellt då klubben var på väg att plocka in Vidar Örn Kjartansson vid tillfället. Själv har Kacaniklic inte ångrat sitt val att flytta hem till Sverige – även om han fortfarande har stötte ambitioner än så.
– Självklart är mitt mål att spela i de största ligorna. Och jag vill tillbaka dit. Men vem vet, jag kanske spelar i Hammarby i fem, tio år. Det fantastiska är att vara tillbaka och att spela fotboll varje vecka. Det är längesedan jag gjorde det och det är skön känsla. Just nu är livet bra.

Foto: Bildbyrån