Planer på vårturnering – AIK, Djurgården och Bajen möts?

De tre 08-klubbarna kan ställas mot varandra före den allsvenska starten.
Nu pågår diskussioner om att de tre allsvenska 08-klubbarna samt Norrköping, Sirius och Örebro ska spela en träningsturnering.
– Det är vi sex som är närmast varandra geografiskt, det är bussavstånd och inga långa resor, säger Hammarbys vd Henrik Kindlund till FotbollDirekt.

Annons

Än så länge är det oklart när Allsvenskan startar, men enligt Sefs nuvarande ambition är starten planerad till den sista helgen i maj.

Nu planerar flera allsvenska klubbar träningsturneringar under våren för att hålla igång. AIK, Djurgården, Hammarby, Norrköping, Sirius och Örebro har planer på att köra en egen ”cup”.
– Jag kan bekräfta att vi diskuterar det. Om det överhuvudtaget blir möjligt under våren. Att vi sex ska köra någon form av turnering, säger Bajens vd Henrik Kindlund till FobollDirekt.
– Det är vi sex som är närmast varandra geografiskt, det är bussavstånd och inga långa resor. Sedan har vi inte helt satt formen för det, om det är enkelserie eller dubbelserie eller hur vi gör. Det är heller inget som kommer vara nu snart utan i sådana fall senare i vår.

Även Discovery, som äger tv-rättigheterna till Allsvenskan, kommer att involveras i samtalen.
– Till att börja med så kommer vi ha diskussionen med Discovery, det är vårt tv-bolag. Men vi har inte kommit så långt att vi börjat några riktiga diskussioner. De vet om att den här tanken finns, så kommer vi ta det vidare om det blir mer konkret. Vi har inte kommit speciellt långt ännu, säger Henrik Kindlund.

Foto: Bildbyrån