Månsson & Månssons 08-elva – omgångens spelare i Stockholm

Djurgården positionerade sig för guld, Hammarby säkrade Europaspel, AIK gick på pumpen i Malmö.
Här är spelarna som presterade bäst i helgen enligt Hugo Månsson och Oskar Månsson.

Annons

Resultaten

Östersund-Hammarby 1-2
Malmö-AIK 2-0
Djurgården-Örebro 3-0

Veckans elva enligt 4-4-2

Målvakt: Budimir Janosevic, AIK
Tog på sig förlusten efter 0-2 mot Malmö vilket han inte alls hade skäl att göra. Tvärtom var det reservkeeperns räddningar som höll kvar AIK i matchen så pass länge.

Högerback: Aslak Fonn Witry, Djurgården
Norrmannen var en viktig ingrediens i Djurgårdens anfallsspel mot Örebro – utan att göra avkall på försvarsarbetet. En stabil insats som står sig gott i veckans konkurrens.

Mittback: Marcus Danielson, Djurgården
Djurgården styrde och ställde mot Örebro och Danielson har satts på tuffare prövningar. Men kaptenens insats var snudd på felfri.

Mittback: Richard Magyar, Hammarby
Formtoppen fortsätter för sommarförvärvet. Hammarbys bäste defensive spelare mot Östersund.

Vänsterback: Elliot Käck, Djurgården
Matchbilden mot ÖSK passade Elliot Käck som handsken. Den spelskicklige vänsterbacken hittade vägar framåt genom kombinationer och löpningar.

Högermittfältare: Jonathan Ring, Djurgården
Ring får byta kant i den här elvan för att ge utrymme åt Tankovic. Men Ring – som skapade mycket på egen hand – förtjänar sin plats. Fin assist till 3-0-målet, men också en viss oskärpa dessförinnan.

Innermittfältare: Fredrik Ulvestad, Djurgården
Matchens spelare i 3-0-segern. Norrmannen är i storform och behärskar de flesta delarna av spelet. Satte ettan på straff.

Innermittfältare: Darijan Bojanic, Hammarby
Bojanic har radat upp fina insatser under hösten. Spelade med hög risk och slog bort en del bollar men var på det stora hela dominant med sin ständiga kreativitet. Frisparkarna höll högsta kvalitet.

Vänstermittfältare: Muamer Tankovic, Hammarby
Tankovic hamnade lite djupare i planen än han brukar, men presterade likväl på hög nivå. Flera fina djupledspassningar stack ut. Var nära att bli målskytt, men stolpen stod i vägen.

Anfallare: Nikola Djurdjic, Hammarby
En ny toppinsats från den eldige serben som var lika bra i defensiven som i den kreativa fasen. Säkrade segern med sin vältajmade nick.

Anfallare: Mohamed Buya Turay, Djurgården
Buya Turay klev upp i delad skytteligaledning med sitt påpassliga 2-0-mål mot ÖSK. Om Djurgården går hela vägen kommer Buya vara en av de stora hjältarna när vi summerar säsongen.

Foto: Bildbyrån