Man svårt skadad efter bråk: ”Synnerligen allvarliga skador”

Det blev oroligt efter 08-derbyt igår.
Huliganbråk blossade upp i Solna och en man fördes medvetslös till sjukhus med allvarliga skador, rapporterar Aftonbladet.

Annons

Efter derbyt mellan AIK och Hammarby på Friends arena blev det bråkigt. Enligt polisen drabbade huliganer samman flera gånger i Solna. Ett av bråken ledde till att en man fick allvarliga skador. Polis och ambulans larmades till en restaurang på Råsundavägen nära Solna station vid 23-tiden. Mannen, som ska ha utsatts för sparkar och slag, var då medvetslös.
– Det ska ha börjat inne på restaurangen och är fotbollsrelaterat. Det är oklart om det var två jämnstora gäng eller ett större mot en mindre, men en man i 45-årsåldern är allvarligt skadad och förd till Karolinska, säger Sabi Zaidi, jourhavande förundersökningsledare vid polisen till Aftonbladet.

Vittnen har hörts men ingen är hittills gripen. Rubriceringen är grov misshandel. Efter klockan 23 utbröt nya huligansammandrabbningar i Solna. Två personer, som dock inte uppges vara allvarligt skadade, fördes till sjukhus.
– Det är ett större slagsmål. De verkar ha varit runt på flera restauranger. Någon inringare talar om 20–25 personer. Två personer är skadade, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral, till Aftonbladet.

FOTO: Bildbyrån