Inget VAR i svensk fotboll – frågan tas ej upp av förbundet

I slutet av 2024 hålls det årliga representantskapsmötet i svensk fotboll.
Då kommer frågan om VAR ej tas upp, meddelar förbundet.

Annons

I slutet av april berättade förbundets ordförande Fredrik Reinfledt för Sportbladet att VAR inte kommer att bli verklighet i svensk fotboll inom den närmaste framtiden. Det med anledning av de årsmötesbeslut som tagits i en stor mängd elitklubbar samt distrikt om att motverka tekniken.

Nu har förbundets styrelse formellt beslutat om att låta frågan bero på årets Representantskapsmöte som hålls i november.

”Svenska Fotbollförbundets styrelse har särskilt noterat stämmobeslut av elitföreningar och inriktningsbeslut vid vissa av distriktens årsmöten mot VAR i svensk fotboll. I syfte att respektera dessa demokratiska beslut och för att skapa en tydlighet kring frågan valde Förbundsstyrelsen vid sitt möte den 7 maj enhälligt att inte heller till SvFF:s Representantskapsmöte i november 2024 lägga fram ett förslag för beslut om VAR.” skriver förbundet på sin hemsida.

– Förbundsstyrelsen respekterar och tar ansvar för den demokratiska struktur vi har inom svensk fotboll, säger Fredrik Reinfeldt i en kommentar.