Svenska fotbollsklubbarna förlorar 151 miljoner kronor

Idrottsföreningar i Sverige förlorar minst 500 miljoner kronor till följd av coronaviruset. Över 1800 evenemang runt om i landet ställs in mellan 12 mars och 30 april.
– Det handlar om 151 miljoner kronor för fotbollen, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson till Fotbollskanalen.

Annons

Spridningen av coronaviruset får stora ekonomiska biverkningar för klubbar och föreningar runt om i landet. Under onsdagen presenterade Riksidrottsförbundet siffror på hur stora förlusterna i idrottsvärlden är.
– En första ögonblicksbild är att våra föreningar förlorar 500 miljoner kronor då 1800 idrottsevenemang ställs in under mars och april för att bekämpa coronaviruset. Det skapar stora ekonomiska påfrestningar för våra föreningar, säger Eriksson i RF:s pressmeddelande.

Fotboll Sthlm har tidigare rapporterat om att allsvenska klubbar kan komma att få det tufft till följd av virusets spridning. Bland annat ser Hammarby över möjligheten att spara pengar fram tills dess att Allsvenskan drar igång igen. Eriksson understryker att vissa evenemang som har fått ställas in är helt avgörande för vissa föreningars barn- och ungdomsverksamhet.
– Vi ska göra allt vi kan för att minska smittspridningen, men då måste regeringen vara beredd att hjälpa våra föreningar att klara den ekonomiska knipa som de hamnar i, säger Eriksson.

Foto: Bildbyrån