Folkhälsomyndigheten vill inte se någon publik förrän i maj

Allsvenskan ser ut att startas upp utan publik. Folkhälsomyndigheten vill inte se att regeringen lättar på sina restriktioner förrän i början av maj. 

Annons

Tidigare under våren har idrottsministern Amanda Lind öppnat upp för publik efter 11 april, ett uttalande som dock tonats ner av statsepidemiolog Anders Tegnell.
– De har föreslagit en trappa där man kan anpassa nivån på hur många som kan tas in i en publik, beroende på smittläget. Jag tror att alla ser framför sig att det kommer att bli en stegvis återöppning. Där föreslår Folkhälsomyndigheten att ett första steg ska kunna tas 11 april om smittläget inte försämras, berättade Lind till GP i mars.

Nu ser det dock inte ut som att det blir någon publik efter den 11 april. Folkhälsomyndigheten vill inte att regeringen lättar på sina restriktioner förrän den 3 maj, det rapporterar TT.

Detta gäller framförallt publiktaket som eventuellt skulle lyftas från regeln om max åtta besökare. Man motiverar det med att smittoläget i landet är så pass allvarligt att det inte är möjligt med lättnader inom den närmaste framtiden.