Efter regeringens förslag – Hammarby vill flytta på derbyt

Regeringen föreslår att släppa in 500 personer på läktaren från och med den 17 maj. 
Dagen innan, den 16:e maj, ska 08-derbyt mellan Hammarby och Djurgården spelas, en match som hemmalaget vill flytta på.
– Vi ska väcka frågan, säger evenemangsansvarige Göran Rickmer till Fotboll Sthlm.

Annons

Under fredagen la regeringen fram ett förslag via en remiss om att lätta upp angående publik på vissa arrangemang. Går förslaget igenom kan det från och med den 17 maj vara möjligt att ta in 500 personer på de allsvenska arenorna.

Dagen innan, söndagen den 16 maj, är det dock tänkt att Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården ska spelas. I och med att matchen fortsatt ligger under dagens restriktioner får enbart åtta åskådare komma in på Tele2 Arena.

När Fotboll Sthlm når Hammarbys evenemangsansvarige Göran Rickmer öppnar han upp för möjligheten att flytta derbymatchen till måndagen.
– Vi ska titta på det, sedan har vi en massa avtal att ta hänsyn till. Det är fortfarande inte den publikmängd som vi hoppas på, men det är ett stort framsteg och vi ska såklart väcka frågan i alla fall, säger Rickmer.

Rickmer tror inte att Hammarby kommer att vara ensamma om att se över matchdatumen då två ytterligare allsvenska matcher ska spelas den 16 maj.
– Det kommer säkerligen vara fler klubbar som ser över den här möjligheten. Går det att flytta derbyt så kommer vi vilja göra det, men går det inte kommer vi att spela på utsatt dag.