Djurdjic sågar DIF och AIK: ”Pinsamt spel för hela serien”

Djurgården och AIK är etta och tvåa i Allsvenskan.
Men Nikola Djurdjic är inte särskilt imponerad av Bajens rivaler.
– Djurgården kommer att tappa i guldstriden. De har haft tur, säger Djurdjic i en intervju med Sportbladet.

Annons

Hammarby har gjort fenomenala 47 mål så här långt i Allsvenskan. Sportbladet har träffat den offensiva trion Muamer Tankovic, Nikola Djurdjic och Alexander Kacaniklic för en intervju om lagets anfallsspel. I samtalet är Nikola Djurdjic särskilt frispråkig. Han tycker till exempel att båda hans lagkompisar bör vara med i landslaget.
– Självklart. Den kvalitén som de offensiva spelarna har hållit i Hammarby under året borde färga av sig på landslaget. Det är också ett sätt för förbundskaptenen att visa att allsvenskan är något bra och viktigt. De som är bäst i den inhemska ligan måste belönas. Kolla på Tyskland, där ser de alltid till att uppmuntra spelare som gör det bra i ligan. Tankovic och Kacaniklic är verkligen värda att komma med i en trupp, säger Djurdjic.

Annons

Intervjun handlar också en del om toppstriden i serien. Trots att Bajen ligger efter sina konkurrenter i Stockholm är Djurdjic inte särskilt imponerad av Djurgården och AIK.
– I Allsvenskan är AIK bra defensivt. Men ute i Europa är deras spel pinsamt för hela Allsvenskan, säger Djurdjic och fortsätter:
– Jag har sett en hel del av deras matcher i kvalen och… jag fattar inte vad de håller på med. Hur kan det vara så stor skillnad på AIK i Allsvenskan och i Europa? Om de nu är ett så bra lag rent defensivt så måste de ju kunna representera Sverige och Allsvenskan mycket bättre ute i Europa. För de är inte bra nog där. Titta hur Rosenborg körde över och var klasser bättre än Maribor som AIK hade så svårt för? De hade till och med tufft mot det där armeniska laget de mötte. Då blir man fundersam.
Inte heller Djurgården imponerar på Djurdjic.
– De får det svårt mot slutet och kommer nog tappa. De har haft en del tur, säger han.

Foto: Bildbyrån