Discovery om försäsongsturnering: ”Är i dialog med klubbarna”

Allsvenskan och Superettan har skjutits fram till sommaren. För Discovery har situationen ställt till en del problem för planeringen av vårens sändningar.  
– Just nu väntar vi mest på vilka nya restriktioner som kommer, säger Daniel Lagerqvist, kommunikationsdirektör på Discovery till Fotboll Sthlm.

Annons

Coronaviruset har slagit hårt mot medier och tv-kanaler som inte har någon sport att visa. Allsvenskan, Superettan och svenska cupen har skjutits upp och de flesta träningsmatcher har ställts in. För Discovery innebär situationen att man just nu har ett begränsat utbud. Det som finns tillgängligt är träningsmatcher och en eventuell försäsongsturnering.
– Det är svårt att säga hur det blir med träningsmatcher med tanke på läget. Alla går runt och väntar på nya besked. Men vi är i dialog med klubbarna och Sef, vi har alltid en dialog.
– AIK gick ut förra veckan med att en spelare är smittad av corona. Det säger sig självt att det inte går att spela några matcher då, där måste diskussionen börja, säger Lagerqvist.

Jesper Jansson öppnade förra veckan upp för att Hammarby kan vara en del av en framtida försäsongsturnering.
– Någon form av matchning och eventuellt någon typ av turnering kommer det säkert att bli, sa sportchefen till klubbens hemsida då.

Har ni på Discovery pratat med klubbarna om en försäsongsturnering?
– Vi får se vad som händer och i vilken form det kommer att spelas matcher under våren. Just nu väntar vi mest på vilka nya restriktioner som kommer. Vi har just nu en gräns på 500 personer och då går det att spela. Men i andra länder får man bara vara två personer. Det händer så mycket och det kommer nya besked hela tiden.

Discovery köpte inför den här säsongen rättigheterna till Allsvenskan och Superettan. Förra veckan kom beslutet att skjuta fram starten av Allsvenskan. Så länge ligan spelas klart är inte Daniel Lagerqvist orolig.
– Det är klart att det har påverkat oss och vår produktion. Att det börjar senare var ju såklart ingenting som vi hade räknat med. Men så länge alla matcher spelas är det bra, säger han. 

Just nu är det väldigt få träningsmatcher som spelas. Lagerqvist berättar att Discovery håller koll på de träningsmatcher som anordnas.
– Det är få matcher som spelas nu. Det är ju upp till klubbarna att besluta om man vill anordna träningsmatcher. Men om det dyker upp träningsmatcher tar vi ställning till det, säger Lagerqvist.

Foto: Bildbyrån