Bosse Andersson: ”AIK skämde ut sig fullständigt”

Djurgårdens vann ett stökigt och sällsynt långt derby.

Efter 1-0 mot AIK var Bosse Andersson glad och bedrövad på samma gång.

– Det är en skam för svensk fotboll, säger Djurgårdens sportchef om skandalscenerna på Tele2 arena.

Annons

Djurgården vann med 1-0 efter en märklig match som fick en timmes uppehåll på övertid innan det hela kunde slutföras. Anledningen var de urartade scenerna på AIK:s läktare efter att Axel Björnström fått ett rött kort på övertid.

Ett stort antal poliser kom in på arenan för att få kontroll på skeendet. Efter 1-0-segern var det en tudelad DIF-sportchef som dök upp i den mixade zonen.

– Vi var det bättre laget, vi har inte vunnit på tio år här mot AIK så det är känslosamt nu. Men det är också jävligt tråkigt att det blir en timmes spelavbrott, säger Bosse Andersson.

– Vi var det bättre laget, inget snack, och det var rätt man som fick avgöra och bli kung i stan. Att Marcus Danielson blev matchvinnare är jag så glad över.

Du är rörd?

– Vi har gjort jävligt många bra prestationer mot AIK. Vi har straffats och de har varit cyniska, maskat, uppviglat publiken och allt vad det är. Nu fick de smaka och de skämde ut sig fullständigt. Det är den största skandalen som jag har upplevt rakt upp och ner. Det är en dålig förlorare som visar sig, det speglar hur klubben mår.

Kan man klumpa ihop AIK så? Jag menar, vissa supportrar gör på det viset, vissa spelare har betett sig cyniskt…?

– Det hänger ihop. Vi har inte betett oss dåligt idag, det var ett lag som gjorde bort sig. Vi ser ett lag i spillror som uppträder ovärdigt för svensk fotboll. Alla AIK:are som är sunda lär skämmas över vad man har gjort här på Tele2 arena.