Ajdarevics förslag – damerna mot herrarna: ”Hade älskat det”

Fotbolls-VM för damer är i full gång.
Astrit Ajdarecic hade velat se hur stor skillnad det är på dam- och herrfotboll.
”Jag skulle älska att se damernas världsmästare möta herrarnas världsmästare.” skriver Djurgårdens mittfältare på Twitter.

Annons

Fotbolls-VM i Frankrike har sparkats igång. Två speldagar är avklarade och på tisdag går Sverige in i turneringen då Chile står för motståndet. En som har tittat på turneringen är Astrit Ajdarevic som kommer med ett oväntat förslag på Twitter.

”Jag skulle älska att se damernas världsmästare möta herrarnas världsmästare. Bara för att se hur stor skillnaden är. Båda lagen går all in.” skriver Djurgårdens 29-åring.

Utspelet har rört upp känslor och många har kritiserat Djurgårdens mittfältare. Ajdarevic står på sig och menar att det handlar om en kul grej.
”Jag tror det skulle vara en häftig upplevelse för båda könen. Och det skulle hajpas upp runt om i världen.” skriver han.

Djurgården har också kommenterat saken på Twitter där de tar avstånd från utspelet.

”Djurgården Fotboll består av pojkar, flickor, herr och dam. Vi ställer inte dem mot varandra utan alla bedöms efter sin förmåga. Det genomsyrar allt vi gör.” skriver DIF på Twitter och länkar till klubbens hemsida där värdegrunden har formulerats.

Uppdatering: På söndagsförmiddagen twittrade Ajdarevic på nytt, med en förklaring till sitt utspel.

FOTO: Bildbyrån