Wiland testar så mycket han kan: ”Vet inte hur det kommer gå”

VALE DO LOBO.
Smärtan är fortfarande där, men Johan Wiland kämpar på med att försöka spela fotboll 2020.
– Jag har inte kört 100 procent än och sedan får vi se var det hamnar, säger Wiland till Fotboll Sthlm.

Annons

En av de sista stora truppfrågorna i Hammarby är målvaktsposten. I dagsläget är fyra målvakter på plats i Portugal, och Hammarby väntar ut hur det blir med Johan Wiland och hans axel.

I Portugal har han varit med i det mesta, men inte allt, på träningarna och han satt inte på bänken mot Farense i går.
– Det går okej.
– Jag har inte kört 100 procent än och sedan får vi se var det hamnar. Som det ser ut nu vet jag inte riktigt hur det kommer att gå. Jag hoppas, men jag kör på.

Hur har kroppen, eller kanske snarare axeln, reagerat?
– Det är lite allt möjligt när man inte har varit på den nivån 100 procent på länge. Hela kroppen måste in och testa och köra på, men kroppsmässigt känns det helt okej. Sedan har jag känningar i axeln hela tiden, men det kommer jag nog inte att bli av med.
– Men det är klart det blir lite värre efter träning. När man har varit där och ”tjafsat” en träning säger axeln ifrån lite.

Det är inte som att ni nu har sagt ett specifikt datum, utan ni kör på och om det kommer en motgång så…
– Precis. Då får man ta det då.

Är det aktuellt att spela match snart?
– Det får vi också se. Man kan inte säga bu eller bä. Det är ett tag till nästa match, men vi får se hur det utvecklar sig.

När det gäller skadeläget ger Hammarby inga kommentarer. Imad Khalili var i dag igång med att ta avslut, och Simon Sandberg körde på i gymmet. I övrigt var det ett lugnt träningspass i knappt en timme.

Foto: Bildbyrån