Vidar Örn Kjartanssons missar i fokus: ”Pyroman”

Hammarby har värvat Vidar Örn Kjartansson för att göra mål.
Då kan anfallsstjärnan inte hålla på att bränna som han gjorde i hemmapremiären, menar Lasse Nilsson.
– Pyroman! utbrister Nilsson i det senaste avsnittet av Nordicbets podcast Ljugarbänken.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN NORDICBETS PODCAST LJUGARBÄNKEN

Efter Hammarbys 1-1-hemmapremiär mot Kalmar var Vladimir Rodic i fokus efter hans utbrott vid sidlinjen. Det är nog Vidar Örn Kjartansson nöjd med, då hans missar från matchen hamnade lite i skymundan. Islänningen hade tre kanonlägen men gick av planen mållös. I Ljugarbänken är det tydligt vad den tidigare Elfsborgsanfallaren Lasse Nilsson tänker om saken.
– Pyroman, pyroman! utbrister Nilsson i podden.

Två av chanserna bommade Kjartansson grovt, men på den tredje fick han en fin träff. Då räddade dock Kalmars målvakt Lucas Hägg-Johansson med en avancerad parad.
– Det är typiskt en anfallare som inte har gjort mål. Han har bränt den där jättechansen innan, där han knappt träffar bollen, och sen så får han äntligen en drömträff. Det ska ju inte gå att ta den, men det är klart att målvakten tar den ändå. Han har inte det stämmet nu liksom, säger Nilsson.

Annons

Mattias Lindström är däremot inte orolig över Kjartanssons missade lägen i hemmapremiären. Värre hade det varit om han inte alls kom till lägena, nu är det bara en tidsfråga innan det lossnar.
– Hammarby ska vinna matchen för de skapar ju tillräckligt många chanser, även om Kalmar gör det helt okej. Kjartansson kommer göra mål, han är ju där. Han nosar upp lägena, på det ena gör målvakten en jätteräddning och på den andra missar han nästan bollen. Han kommer göra mål, tråkigt bara att det blev ett sådant antiklimax i hemmapremiären, säger Lindström.

Kjartansson hade en liknande start när han spelade i Malmö FF. Till en början ville det sig inte men efter ett tag började han ösa in mål. Lasse Nilsson tror att historien kan upprepa sig i Hammarby.
– Han hade en tuff start i Malmö men plötsligt började han göra mål på allt. För hans skull hoppas vi väl att det är något liknande scenario som uppstår nu, säger Lasse Nilsson.

FOTO: Bildbyrån