”Vi borde gjort fyra-fem mål” – Hjelmberg om Milojevics debutmatch

Milos Milojevic har gjort sin första match som huvudtränare för Hammarby.
Det satt långt inne, men till sist blev det seger med 1-0 mot Österlen FF.
– Vi har tränat flera pass med hög intensitet på vårt träningsläger. Det är klart att matchen spelas inte för att vi ska prestera någon toppfotboll, då hade vi inte tränat så mycket, säger Mikael Hjelmberg, Bajens chefsscout Mikael Hjelmberg till Fotboll Sthlm.

Annons

Det dröjde till matchens slutminuter innan Hammarby, via Bayéré Junior Loué, avgjorde matchen mot division 1-laget Österlen FF. Trots att spelet inte bländade var ledarna i Bajen rätt nöjda med matchen.
– Nu finns det framförallt något för Milos att utgå ifrån då alla spelarna fått visa upp sig. Allihop har fått speltid och fysisk belastning under lägret, sedan är det alltid kul och bra att vinna. Vi borde gjort fyra-fem mål under matchen men det är skönt för Loué att få göra det där målet.

Du som följt Hammarby på nära håll under Stefan Billborns tid och nu ser träningarna med Milos Milojevic. Hur har den senaste tiden varit?
– Bra, absolut. Det gjordes en förändring av en anledning och det tycker jag man ser i ledarskapet generellt och hur han väljer att lägga upp träningen. Nu har vi kört dubbelpass med boll vilket vi inte gjort tidigare.

Hjelmberg tillägger:
– Jag upplever att intensiteten i träningarna också är högre, men det kan förvisso vara en effekt av att laget precis fått en ny tränare. Men det finns hela tiden en hög kravställning i alla moment.

Men du märker ändå en skillnad på träningarna nu när Milos klivit in? 
– Ja, så är det. Nu har vi bara spelat en match. Förändringarna som skett upplever man tydligare när man är nära laget. Sedan kommer det säkert ta tid innan vi ser skillnaden i spelet och olika spelmönster som laget tränat på under veckan.