Två coronafall när Hammarby startade försäsongen

Under veckan påbörjade Hammarby sin försäsong i Nackatältet.
Imad Khalili tränade ett Bajen som drabbats av två coronabortfall. 

I tisdags började Hammarbys försäsong när laget intog fotbollstältet på Nacka IP. Då det ännu är oklart när Martí Cifuentes, som blev klar som tränare under gårdagen, ansluter, tränade Imad Khalili laget.
– För egen del är det jättekul. Få lite kött på benen och lära sig nya saker. Man håller ett pass och helt plötsligt är det någon som står över en övning, då tänker man “åh fan, då kan vi inte göra nästa övning på det sättet vi tänkte”. Man får lära sig att tänka om hela tiden, säger Imad Khalili.

Hur har passen varit hittills?
– Det har gått bra. Det har varit bra fart på grabbarna. Vi har kört två fulla fotbollspass nu, och så lite styrka och löpning. Jag håller i fotbollspassen, det handlar väl mest om att komma ut och köra lite enklare passningsövningar. Vi gör inget taktiskt ännu, så klart.

På första passet var Hammarbyspelarna så gott som fulltaliga. Två avbräck fanns i spelare som testat positivt för corona.
– Innan vi startade var alla tvungna att göra coronatest. Då var det två som redan hade testat sig sedan innan och inte deltog. De stannade hemma och har fortfarande inte kommit till träning.

Hade de symptom innan ni drog igång försäsongen?
– Ja, de hade blivit sjuka kort dessförinnan och hade testat sig själva. Alla var tvungna att testa sig, här rörde det sig om två som hade blivit sjuka innan vi testade de andra.

Med på träningarna har däremot nyförvärven Joel Nilsson och Edvin Kurtulus varit.
– De har gjort jättebra ifrån sig, lärt känna alla och kommit bra in i truppen. De har skött sig lika bra som de andra, så det är kul, säger Imad Khalili.

Dennis Collander, som rehabar en skada ådragen förra säsongen, har inte deltagit. Det har däremot Filston Mawana och Kalle Björklund gjort. Mawana, som värvades på ett treårskontrakt 2019 och ännu inte har gjort sin allsvenska debut för Stockholmslaget.
– Filston Mawana har förlängt, honom har vi kontrakt med till sommaren, berättar Jesper Jansson.

Kalle Björklund, hur ser kontraktssituationen ut där?
– Kalle har kontrakt året ut, där förlängde vi förra hösten.