Tremålsskytten Selmani: “Milos har sagt åt mig att kriga”

I föreningens första Conference League-match vann Hammarby mot NK Maribor.
Mycket tack vare Astrit Selmani, som satte lagets samtliga mål.


Vinsten mot Maribor var till stor del Astrit Selmanis förtjänst. Malmösonen gjorde alla Hammarbys tre mål i matchen mot Slovenien. Det första kom i 55:e minuten, men redan i de inledande minuterna hade Selmani ett bra läge då han sprang ikapp en dåligt slagen passning hem till målvakten.
– Jag ska göra mål på det läget, säger en självkritisk Astrit Selmani efter matchen. Första femton minuterna har vi kontroll och trycker på väldigt bra. Vi har många halvlägen och sedan går energin ned något, men jag tycker ändå vi har bra kontroll på matchen och inte släpper fram Maribor till några nämnvärda lägen.

Selmanis 1-0-mål var något att minnas. Anfallaren fick bollen nära mittlinjen, men sprang igenom hela Maribors försvar innan han dribblade av sista Aleks Pihler och sköt in bollen i mål. Efteråt hyllar Selmani Darijan Bojanic, som assisterade målet.
– Darijan springer otroligt mycket. Man ser hur mycket han njuter av fotbollen. Han får vara lagkapten och föregår med gott exempel när han går in i duellerna.

Det dröjde tills den sjunde omgången i årets Allsvenskan innan Astrit Selmani noterades i Hammarbys målprotokoll. Under presskonferensen fick anfallaren frågan huruvida Milos Milojevic sätt att spela passar honom bättre.
– Jag har gjort fyra mål på två matcher, så ja. Milos har varit klar och tydlig med att jag ska fortsätta kriga, att jag inte ska slappna av. Det är väldigt raka och tydliga krav.

Matchen mot NK Maribor var Selmanis första europamatch i karriären.
– Det är klart att det betyder mycket, säger Selmani om att debutera i Europasammanhang. Men resultatet är det viktigaste. 3-1 ger oss ett bra utgångsläge.